W celu analizy danych statystycznych i podniesienia jakości dostarczanych treści na tej stronie zbieramy pliki cookie. Ich zbieranie użytkownik może wyłączyć w przeglądarce. Przeglądanie strony z włączoną opcją zbierania cookie rozumiemy jako zgodę użytkownika na przesyłanie tych plików. Zamknij informację
 

Inne

Pomysły na pokój gościnny, towarzyski

Pokój towarzyski

Bardzo kolorowy, wesoły, utrzymany w stylistyce wnętrza klubowego. Idealne miejsce do zabawy i spotkań towarzyskich. Służy temu kącik z klasyczną, skórzaną sofą i fotelem oraz stolikiem kawowym. Swoim gościom pan domu może także zaproponować rozrywkę przy stole bilardowym.

Pokój gościnny

Ściany pomalowaliśmy w dwóch odcieniach niebieskiego. Na jednej z nich znaleźliśmy miejsce na designerską, kosmicznie powykręcaną półkę na książki. Swoim kształtem nawiązuje do okrągłego akwarium, które powiesiliśmy na ścianie. Kolejny morski akcent w pokoju to przestrzenna fototapeta podświetlona od góry. Dla gości, nocujących w tym pokoju, przeznaczona jest wygodna sofa oraz pojemna komoda. Indywidualizm wnętrza podkreśla własnoręcznie pomalowany przez projektantów i ozdobiony białym sznurkiem stolik kawowy.

Biuro

Urządzając nowe biuro w starej willi z duszą pomyśleliśmy: vintage. Parter pachnie surową Skandynawią. Styl dostosowaliśmy do pomalowanej na biało dębowej podłogi. Do tego oryginalne schuttersy i kamienna ściana również w bieli. Ścianę w gabinecie pani producent ozdobiliśmy mocnymi czarno-białymi pasami. Dorzuciliśmy jeden soczysty limonkowy akcent przemalowując stare drzwi. Resztę stanowią wysmakowane dodatki: lampy z targów w Mediolanie, niepowtarzalna biała sofa i praktyczny tv wall. Najmocniejszym akcentem białej kuchni uczyniliśmy ścianę pomalowaną na czarno farbą tablicową. Dodatkowa warstwa farby magnetycznej stworzyła powierzchnię, po której można pisać nie tylko kredą, lecz także przyczepiać magnesem notatki. Pokój narad urządziliśmy elegancko. Chłodne błękity przełamaliśmy designerskimi dodatkami w kolorze czerwonym. Wybraliśmy lampę – o wymownej nazwie devil – w krwisto czerwonym kolorze. Do tego krzesła w czerwonym lakierze wyściełane granatowym materiałem, wyprodukowane specjalnie do tego wnętrza. Wydzieliliśmy tu także kącik eko. Mamy w nim dwa wygodne fotele w kolorze kamiennego beżu oraz oryginalny regał wykonany z surowego mdf-u. Biuro zostało utrzymane w surowym loftowym stylu. Na ścianach odsłoniliśmy naturalną cegłę, którą częściowo pomalowaliśmy na biało. Podłoga została pokryta betonową wylewką. Na środku postawiliśmy białe stoły do pracy nad którymi zwisają charakterystyczne loftowe lampy. Stworzyliśmy miejsce na próbniki w postaci półek oraz białej zabudowy. Zadbaliśmy też o miejsce dla małej kuchni.

Sala kinowa

Ściana za kanapą została wyklejona plakatami kinowymi z lat 70. Pozostałe ściany zostały ozdobione ciężkimi zasłonami, które oprócz dekoracji, wygłuszają pomieszczenie. Duży ekran i projektor oraz zestaw głośników zapewniają komfort oglądania filmów w kinie domowym. Wszystkie te zabiegi mają dostarczać niesamowitych i naturalnych efektów wizualnych i dźwiękowych. Naprzeciwko ekranu stanęła duża wygodna, stylizowana kanapa z podnóżkami. Po bokach postawiono stare fotele kinowe, które nawiązują do minionej epoki. Nastrój sali tworzy jej wykończenie i wyposażenie. Odpowiednio oświetlone pomieszczenie tworzy niepowtarzalny i reprezentacyjny klimat zarówno dla domowników, jak i zaproszonych gości.

Wielofunkcyjny, nowoczesny pokój na poddaszu

Prawie 60-metrowe poddasze podzieliśmy na część wypoczynkową oraz sypialną z kącikiem do pracy.

Pokój kąpielowy

Urządziliśmy nowoczesny pokój kąpielowy, z sauną, ale bez tradycyjnej kabiny.

Pokój dyskotekowy

Urządziliśmy wielofunkcyjny, dyskotekowy pokój dla dj-a.

Ogród

W centralnym punkcie ogrodu stanęła nowoczesna altana, która wraz z ratanowymi meblami stworzyła miły kącik do relaksu. Nieopodal umieściliśmy zestaw ogrodowy: stół z parasolem i krzesłami, przy którym będzie można jeść potrawy z grilla. Czerwoną ławeczkę, do miłych chwil przy książce, ustawiliśmy wewnątrz pergoli. Do wszystkich zakątków ogrodu doprowadzi nas ścieżka z paneli imitujących podkłady kolejowe. Świetnie komponuje się z posadzonymi przy domu roślinami. Niepowtarzalność aranżacji zapewniają soczyście zielony stolik kawowy oraz okienko na menu do grilla. Klimat ogrodu tworzy także wiele drobiazgów - kosz piknikowy, poduszki oraz nastrojowe oświetlenie w postaci lamp ogrodowych, latarenek, lampionów ze słoików i świec.

SPA

Urządziliśmy małe i przytulne spa

Showroom nowoczesny

Ponad 100-metrową przestrzeń zaaranżowaliśmy nowocześnie, zachowując loftowy klimat we wnętrzu. Odświeżyliśmy drewnianą podłogę malując ją na szaro. W atelier mody dominują trzy kolory: biały, czarny i fuksja. W centralnej części wnętrza ustawiliśmy lakierowany, biały stół o niebanalnym kształcie. Nad nim powiesiliśmy efektowną lampę. Lekka zabudowa z półkami i szufladami idealnie nadaje się do przechowywania butów i torebek. Obok ustawiliśmy białą panchetę, na której można wygodnie usiąść, by przymierzyć szpilki. Ścianę pod antresolą ozdobiliśmy panelami o orientalnym wzorze. Na jej tle stanęła nowoczesna sofa w kolorze fuksji. Przytulności gabinetowi szefowej dodał nowoczesny biokominek o kształcie misy. Oryginalną dekoracją na ścianie są czarne manekiny podświetlone nowoczesnymi halogenami.

Kawiarenka pracownicza

Wnętrze, które zaadoptowaliśmy na kafejkę, było pomieszczeniem technicznym. Na ścianach wiły się przewody, na podłodze świeciło linoleum, w wąskim korytarzyku straszyła obdrapana zabudowa. Zaczęliśmy od usunięcia zbędnych sprzętów. Została tylko szafa. Na podłogę wybraliśmy błyszczący gres przypominający ciemny marmur. Dzięki temu wnętrze nabrało dyskretnej elegancji. W maleńkiej wnęce stworzyliśmy zaplecze kuchenne z niewielkim barkiem. Całość utrzymana jest w kolorze białym, by optycznie rozjaśnić wnętrze. Najdłuższą ze ścian ozdobiliśmy grafitowymi, trójwymiarowymi kwadratami, a ściana vis-à-vis została pomalowana na jasnopopielaty kolor. Zamontowaliśmy na niej 3 pionowe, turkusowe panele, podświetlone ledem od dołu. W eleganckich czarnych ramach powiesiliśmy na tej ścianie pamiątkowe zdjęcia ekipy Super Stacji. Wąski korytarzyk przy drzwiach oklejony z dwóch stron fototapetą ze zdjęciem ekranów telewizyjnych ukrył nieestetyczną szafę.